Piactér / N

/ Nature Cookta holland kakaópor 10-12% 200 g

Nature Cookta holland kakaópor 10-12% 200 g

(0)
már 777 Ft-tól 1 eladónál


A kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának, a holland kakaópornak töretlen sikere napjainkban is tart. Világszerte készítenek belőle közkedvelt innivalókat ízesítőanyagok hozzáadásával, emellett fontos alapanyaga süteményeknek, desszerteknek, krémeknek. A Nature Cookta Holland Kakaó a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik. A termék kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A KAKAÓ SZÜRETELÉSE ÉS TÖRTÉNELME Kalandos története Dél-Amerika őserdeiből indult, világhódító útja során népszerűségéből a mai napig nem veszített. A csokoládé két fontos alapanyagát, a kakaót, valamint a kakaóvajat a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel indította el a kakaófogyasztás európai térhódítását. A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik az igazi aromája. Majd a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek feldolgozásra. A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés. A masszát présekbe töltik, majd hevítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy tömörített tésztát/pogácsát kapunk, mely zsírtartalma körülbelül 10-22%, valamint fehérjetartalma 14%. Ezt követően szárítják, majd őrlik. Az így kapott kakaóport alkalizálják, azért hogy jól oldható alapanyagot (holland típusú kakaó) kapjanak és semlegesítsék a benne található savakat. Ez utóbbi eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja. A HOLLAND KAKAÓ A KONYHÁBAN A kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színükben is. A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását kamatoztatják. A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor. Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb. Italokhoz, krémekhez, töltelékekhez, bevonókhoz is jól alkalmazható. A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. Minőségi sütemények, pékáruk, pudingok, forró csokoládék, szirupok elengedhetetlen hozzávalója.

Bolt Ár


777 Ft
megnézem az eladónál


840 Ft
megnézem az eladónál

A kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának, a holland kakaópornak töretlen sikere napjainkban is tart. Világszerte készítenek belőle közkedvelt innivalókat ízesítőanyagok hozzáadásával, emellett fontos alapanyaga süteményeknek, desszerteknek, krémeknek. A Nature Cookta Holland Kakaó a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik. A termék kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A KAKAÓ SZÜRETELÉSE ÉS TÖRTÉNELME Kalandos története Dél-Amerika őserdeiből indult, világhódító útja során népszerűségéből a mai napig nem veszített. A csokoládé két fontos alapanyagát, a kakaót, valamint a kakaóvajat a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel indította el a kakaófogyasztás európai térhódítását. A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik az igazi aromája. Majd a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek feldolgozásra. A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés. A masszát présekbe töltik, majd hevítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy tömörített tésztát/pogácsát kapunk, mely zsírtartalma körülbelül 10-22%, valamint fehérjetartalma 14%. Ezt követően szárítják, majd őrlik. Az így kapott kakaóport alkalizálják, azért hogy jól oldható alapanyagot (holland típusú kakaó) kapjanak és semlegesítsék a benne található savakat. Ez utóbbi eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja. A HOLLAND KAKAÓ A KONYHÁBAN A kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színükben is. A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását kamatoztatják. A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor. Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb. Italokhoz, krémekhez, töltelékekhez, bevonókhoz is jól alkalmazható. A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. Minőségi sütemények, pékáruk, pudingok, forró csokoládék, szirupok elengedhetetlen hozzávalója.

  LEGYÉL TE AZ ELSŐ AKI ÉRTÉKELI A TERMÉKET!
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Értem