<,p>,<,p>, <,img alt=",", dir=",ltr", longdesc=",https://xn--lnij-9oa8d.hu/nature-cookta-bambuszrost-150g-680", src=",https://xn--lnij-9oa8d.hu/custom/boszieva/image/cache/w194h259q80np1/Lisztek/bambusz.jpg", style=",width: 194px, height: 259px, float: right,", />,A bambuszrost liszt a rostok vízfelszívó képessége miatt megnöveli a tészták térfogatát. Sütemények, pékáruk készítéséhez ajánlott, az elkészített étel ízletes lesz, könnyen szeletelhető és megnövekszik az eltarthatósága is! <,/p>, <,p>,Alacsony szénhidrát tartalmának köszönhetően fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott, a paleo- és candida-diétás étrendbe is remekül illik! Mivel a rostok nem szívódnak fel, cukorbetegek is bátran használhatják! <,/p>, <,p>,A magas rosttartalom segíti megtisztítani a szervezetet, serkenti a bélműködést. Csökkenti a vastagbél-gyulladás kialakulásának az esélyét, megakadályozza a méreganyagok felszívódását, csökkenti a koleszterinszintet, valamint akadályozza a vércukorszint hirtelen emelkedését! <,/p>, <,p>,A tésztákhoz 30%-ban keverjük! <,/p>, <,h3>,<,strong>,Gluténmentes kenyér recept:<,/strong>,<,/h3>, <,ul>, <,li>,100 g kölesliszt<,/li>, <,li>,100 g hajdinaliszt<,/li>, <,li>,100 g bambuszrost liszt<,/li>, <,li>,<,a href=",https://xn--lnij-9oa8d.hu/nature-cookta-lenmagliszt-500g-682", target=",_blank",>,30 g lenmagliszt<,/a>,<,/li>, <,li>,<,a href=",https://xn--lnij-9oa8d.hu/utifu-maghej-150g-714", target=",_blank",>,30 g útifű maghéj/maghéj liszt<,/a>,<,/li>, <,li>,4-6 dl víz<,/li>, <,li>,<,a href=",https://xn--lnij-9oa8d.hu/himalaja-so-138/himalaja-so-a-konyhaban-144", target=",_blank",>,himalája só<,/a>, és mellé bármilyen fűszer amit szeret és beleillik<,/li>, <,li>,1 kk szódabikarbóna<,/li>, <,/ul>, <,p>,A hozzávalókat össze kell keverni, és cipó formára gyúrni. Sütőpapírral bélelt sütőedényben süssük 15 percig 200C-on, majd további 35 percig 160C-on <,/p>,<,p>,Ne használjuk önmagában, ezzel a liszttel inkább egészítsük ki az egyéb felhasznált fehér, vagy gluténmentes hozzávalókat! <,/p>, <,/p>,