Bolt | Ár |
---|---|
2 200 Ft |
Tartalom: Mikrobiológia Mikrobiológia tárgya Mikrobiológia rövid története Mikroorganizmusok elterjedése Mikroorganizmusok jellemzése A mikroorganizmusok életfeltételei A mikroorganizmusok életfolyamatai Az élelmiszerek minőségét meghatározó mikróbák Mikrobiológiai minőségellenőrzés Táplálkozás-élettan Az egészséges táplálkozás Az energiaforgalom Tápanyagok Energiát adó anyagok Vitaminok Ásványi anyagok A víz Fűszerek, színezőanyagok Növényi rostok A tápanyagok emésztése és felszívódása A táplálkozás folyamata Az élelmiszerek táplálkozás-élettani értékelése Táplálkozási szokásokat befolyásoló tényezők A helyes táplálkozás A gyermekek és időskorúak táplálkozása Az egészséges felnőtt táplálkozás A testedzés jelentősége Az alkohol élettani hatása Alternatív táplálozási módok Táplálkozás és elhízás Röviden az élelmiszer allergiáról Táplálkozással összefüggő megbetegedések Táplálkozás az egészséges életmód kialakításához Oldalszám: 143 ISBN: Szm-502 Kiadó: Herman Ottó Intézet Kft. Szerző: Szladecskó Györgyné